به تنگه واشی گزینه مناسبی به نظر میرسد. زیرا فاصله آن با تهران تنها یک الی دو ساعت است. رودخانههای زیبا و طبیعت منحصر به فرد، بسیاری از گردشگران را به سمت این تنگه جذب میکند. در ادامه با ما همراه باشید تا بگوییم تنگه واشی کجاست و با دیدنیها، بهترین زمان سفر و اقامت در سفر به واشی بیشتر آشنا شویم.
تنگه واشی در ۱۷ کیلومتری جاده فیروزکوه قرار دارد. بهترین مسیر رفتن به این تنگه از شرق تهران است. ابتدا باید وارد اتوبان بابایی شوید، تا به اتوبان تهران به پردیس برسید. بعد از رسیدن به پردیس، زمانی که شهرهای رودهن و بومهن را رد کردید به جاده فیروزکوه میرسید.
ه مسیر خود ادامه دهید، تا به مسیر فرعی واشی در سمت چپ جاده برسید. کمی جلوتر از این مسیر، روستای جلیزجند قرار دارد. با وارد شدن به این روستا و پیمودن آن تا انتها، به ورودی واشی میرسید.
بعد از رسیدن به ورودی، باید اتومبیلهای خود را در پارکینگ مخصوص پارک کرده و به صورت پیاده راهی مسیر تنگه شوید. بد نیست بدانید که فاصله تهران تا واشی حدود دو ساعت است.
پیشنهاد میکنیم از همان ابتدا کفشهای پلاستیکی مخصوص آب را از محلیهای روستا خریداری کنید، تا در رودخانه و آبشارهای واشی مشکلی برایتان پیش نیاید. در ادامه دیدنیهای مسیر واشی را معرفی میکنیم.
تنگه اول: ابتدا وارد تنگه اول واشی میشوید و باید پاهایتان را در آب قرار دهید. زمانی که پاهایتان را در داخل آب قرار میدهید، ممکن است از سردی اذیت شوید؛ اما بعد از مدتی به سردی آب عادت میکنید. حس کردن و لمس کردن قلوه سنگها در آب، آنقدر لذت بخش است که تجربه دلنشینی را برایتان میسازد. میزان آب تنگه در فصل تابستان، تقریبا تا زانوهایتان میآید، اما حجم آب با توجه به فصلهای دیگر متفاوت است.
کتیبه واشی: بعد از این که ۱۵۰ متر از تنگه اول عبور کردید کتیبهای تاریخی، مربوط به دوره فتحعلیشاه قاجار توجه شما را به سمت خود جلب میکند. شاید باورتان نشود، اما این کتیبه دیدنی و جذاب، حدود ۱۸۵ سال عمر دارد و به دستور فتحعلیشاه قاجار روی دیوار حکاکی شده است. زمانی که از نزدیک کتیبه را مشاهده میکنید، به قدیمی بودن آن پی میبرید و نام نقاش و معماران این کتیبه را هم میتوانید ببینید.
دشت ساواشی: اگر تنگه اول را با موفقیت پشت سر بگذارید و سردی آب شما را خسته نکند؛ به دشت ساواشی برای استراحت میرسید. در این دشت میتوانید کنار درختهای سرسبز، زیر آفتابی گرم استراحت کنید و خستگی خود را رفع کنید. اگر از سختی مسیر خسته نشده باشید، میتوانید ادامه مسیر را بروید تا به تنگه سا برسید.
تنگه سا: این تنگه حجم آب کمتری دارد و مسیر آن از تنگه اول راحتتر است. چشمههای آب، گیاهان روی دیوارهها نمای جذابی به این تنگه دادهاند، به طوریکه دوست دارید ساعتها به آنها خیره شوید. اگر از این تنگه هم با موفقیت عبور کنید و در حین مسیر خسته نشوید. در انتهای این تنگه به آبشار تنگه واشی، جذابترین آبشار میرسید.
آبشار واشی: زمانی که صدای خروشان آب را در نزدیکی آبشار میشنوید، آرامشی وصف نشدنی دست پیدا میکنید. سفر در فصل تابستان به این تنگه، این تمایل را در شما ایجاد میکند که به زیر آبشار بروید و آبتنی حسابی داشته باشید. کنار آبشار میتوانید بنشینید و خستگی خود را رفع کنید. اگر اهل کوهنوردی هستید، پیشنهاد میکنیم مسیر آبشار را ادامه دهید، تا به طبیعت زیبا و بهشت واشی برسید و در آنجا کمپ کنید.
از گزینه Add Home Screen استفاده کنید.